Chleb, kojarzy się nam, tylko z przystosowaniem go do robienia kanapek, ale czy to tylko jedno jego zastosowanie?. Pieczywo, może być wykorzystywane w różny sposób, nie koniecznie tylko do kanapek. Można go również podawać w formie smażonej, na patelni, np. obtoczengo jajkiem. Można również połamać go i dodawać do zupy, np. barszczu białego, czy żurku, albo zalewajki. Również do chleba, można wlać zupę np. wspomniany już wcześniej żurek, czy barszcz biały. Chleb też, można stosować do zrobienia tzw. koreczków, które można podawać np. na imprezach, urodzinach itd., będą wtedy wygodniejsze do spożywania. Również, chleb może pomóc, gdy zadławimy się ością , należy wtedy wyjąć środek chleba i zwinąć w kulkę i wtedy połknąć, co ułatwi przepchnięcie ości. Także chleb jest przydatny w kuchni i nie tylko nadaje się na robienie smacznych kanapek do szkoły, do pracy, czy gdziekolwiek indziej. Ma on też różne zastosowania, może nawet pomóc, w dolegliwościach. Chleb, również można wykorzystać do zrobienia tostów, i wtedy będzie już urozmaicona forma jego podania. Podobnym zastosowaniem do tostów, są grzanki, można je zrobić , w kwadraciki, i wrzucić np. do barszczu białego, zamiast ziemniaków. Pieczywo również jest produktem uniwersalnym, może je jeść praktycznie każdy, niezależnie od wieku. Również zeschnięty, chleb, można wykorzystać, by się nie zmarnował ,bo można go dalej ususzyć, i później się przyda, do np. posypania blachy przed włożeniem tam jakiejś potrawy.
Czy chleb, można jeszcze jakoś inaczej wykorzystywać w kuchni, niż tylko na kanapki?.
[Głosów:0 Średnia:0/5]